Λαδερός Αρακάς: Θρεπτικός και έτοιμος σε χρόνο ρεκόρ

Πήραμε τον 6ο τόμο «Η Σμύρνη μου» που είναι αφιερωμένος στη μικρασιατική κουζίνα και κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV και η συνταγή που ξεχωρίσαμε είναι εύκολη και πεντανόστιμη.

Elle 16 Δεκ. 21
Λαδερός Αρακάς: Θρεπτικός και έτοιμος σε χρόνο ρεκόρ

Προετοιμασία: 35 λεπτά
Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
Μερίδες: 5-6
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά:

‒ 1 κιλό αρακά φρέσκο (καθαρό βάρος)
‒ 3-4 καρότα
‒ 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
‒ 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
‒ 2 κ.σ. Λάδι
‒ 1 κ.σ. Βούτυρο
‒ αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

• Καθαρίζουμε τον αρακά. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
• Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
• Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Extra Tip:

Αν αγαπάμε τις λεμονάτες γεύσεις, σβήνουμε το φαγητό με χυμό λεμονιού, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα.

Θέλεις ακόμη περισσότερες συνταγές από τη Σμύρνη;

Το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή έκδοση μαγειρικής 7 τόμων αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα. Μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές. Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής. Αυτή την εβδομάδα βρείτε στα περίπτερα τον έκτο τόμο «Παραδοσιακά & Αγαπημένα».

αρακάς

Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, τότε που η Σμύρνη ήταν το Παρίσι της Ανατολής, με διαχρονικές συνταγές που ξεχειλίζουν από αρώματα και μνήμες…

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: