Τo πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού είναι σίγουρα αυτό το lemon cupcake

Είσαι η απόλυτη φαν του lemon pie, αλλά σου φαίνεται δύσκολο να το φτιάξεις; Βρήκαμε μια εύκολη εναλλακτική που μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα lemon cupcakes είναι σίγουρα το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού!

Elle 10 Ιουλ. 21
Τo πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού είναι σίγουρα αυτό το lemon cupcake

Υλικά: 

¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ ξύσμα λεμονιού
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι sour cream
1/3 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το Cream Cheese Frosting

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακό
220 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
4 ½-5 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

lemon cupcake

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτηρώστε ένα ταψί με επένδυση για cupcake και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αναμίξετε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα στο μείγμα της ζάχαρης και χτυπήστε ελαφρά μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε μαζί την  sour cream, το χυμό λεμονιού, το φυτικό λάδι, το αυγό και τη βανίλια. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν.

Τοποθετήστε ομοιόμορφα το μείγμα σε κάθε θέση cupcake στο βουτηρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 16-18 λεπτά, έως ότου η κορυφή των cupcakes αναβλύσει και όταν πιεστεί ελαφρά με μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Ψύξτε έπειτα το ταψί muffin για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα cupcakes και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Για το Cream Cheese Frosting

Στο μπολ ενός μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμας μέχρι να συνδυαστούν και να λιωσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε ξανά για 1 λεπτό.

Προσθέστε 4 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε αργά έως ότου η ζάχαρη απορροφηθεί κυρίως από τα υγρά συστατικά. Ξεκινήστε απο τις  κάτω τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ και στη συνέχεια χτυπήστε ξανά σε μεσαίο ύψος μέχρι να γίνει λείο και χνουδωτό. Εάν το frosting δεν είναι τόσο όσο θα θέλατε, προσθέστε το υπόλοιπο φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενωποιηθεί.

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές απο γλυκά στο therecpiecritic.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: