Family issues: Καθαρό σπίτι χωρίς κόπο με ένα “μαγικό ραβδί”

H Dyson V15 Detect Absolute είναι ο σύμμαχός μου για πάντα καθαρό σπίτι, ακόμα και με ένα δίχρονο αγόρι να ζει μέσα σε αυτό τρώγοντας παντού.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Χριστίνα Θεοδωροπούλου 08 Νοε. 21
Family issues: Καθαρό σπίτι χωρίς κόπο με ένα “μαγικό ραβδί”

Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά και η οικογένεια, κατά το ήμισυ, στηρίζεται στις πλάτες σου κυριολεκτικά και μεταφορικά, αναθεωρείς πολλά πράγματα. Ένα από τα βασικά και απολύτως πρακτικά είναι το καθάρισμα του σπιτιού. Στην περίπτωση δε, που η οικογένεια περιλαμβάνει και ένα παιδί τουλάχιστον, τότε το καθαρό σπίτι είναι πλέον ένα από τα πιο απαιτητικά tasks. Δεν έχουν σημασία τα τετραγωνικά, καθώς ένα 2χρονο πλασματάκι μπορεί να λερώσει σημεία του σπιτιού που γενικά ξεσκόνιζες μόνο λίγο πριν μία βεγγέρα που ετοίμαζες στο σπίτι.

Για να μην ακούγομαι υπερβολική όμως, το ζήτημα με το 2χρονο και το καθαρό σπίτι δεν είναι μόνο τι λερώνει, αλλά και το πόσο καθαρό πρέπει να είναι όντως το σπίτι κι όχι μόνο να φαίνεται. Ειδικά στις μικρές ηλικίες η σκόνη είναι αιτία για αλλεργίες και αρκετά ακόμα, επομένως πρέπει να φροντίζεις για ένα καθαρό περιβάλλον. Ειδικά, εν μέσω πανδημίας, το καθαρό σπίτι είναι πλέον ζωτικής σημασίας.

Τα ζητούμενα και η Dyson

Τι θέλει όμως ένα σπίτι για να είναι καθαρό κατά βάση; Συνέπεια και ένα καλό σκούπισμα φυσικά. Το οποίο σκούπισμα είναι η αρχή για όλες τις υπόλοιπες δουλειές αλλά και ο τρόπος για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες, μέχρι να έρθει πάλι η ώρα που θα μετακινήσεις καναπέδες, θα σηκώσεις καρέκλες, κλπ.

Dyson

Τι απαιτούν όλα τα παραπάνω; Μία καλή σκούπα θα μου πεις και θα προσθέσω εδώ το «ευέλικτη». Κι αν είσαι σαν και ‘μένα που κοιτάω με μισό μάτι καθετί που έχει να κάνει με αυτές τις δουλειές, τότε χρειάζεσαι πολλά περισσότερα από την ηλεκτρική σκούπα για να γίνεται εύκολα αλλά και ευχάριστα η δουλειά.

Τι σημαίνει “ευχάριστα” στο σκούπισμα; Για μένα που δεν είμαι και απόγονος της Μαίρης Παναγιωταρά σημαίνει να μην μπλέκεσαι στα καλώδια, να μην χρειάζεται να σταματάς το σκούπισμα στη μέση για να βγάλεις τις τρίχες από τη σκούπα και κυρίως να μην χρειαστεί δεύτερος γύρος μετά από λίγα λεπτά όπου το φως θα σου δείξει ότι κάτι ξέχασες, προσπέρασες, δεν είδες.

Αν λοιπόν, μέχρι να γίνω μαμά κοιτούσα με προσοχή τα τελευταία fashion trends, τώρα με τον ίδιο τρόπο κοιτάζω τα χαρακτηριστικά μιας σκούπας. Όταν έπεσα πάνω στην Dyson, πείστηκα από το πρώτο bullet. Λίγο αν έχεις ψάξει για μία καλή σκούπα στην αγορά, τότε δύσκολα θα σου έχει ξεφύγει το όνομά της. Η Dyson είναι η σκούπα που έχει συνδεθεί με πρωτοπόρες τεχνολογίες άμα τη εμφανίσει της. Τώρα πλέον μιλάμε για το τελευταίο μοντέλο, την Dyson V15 Detect Absolute. Καλύτερο θα ήταν να αναφέρω στο τι δεν κάνει, αλλά προτιμώ να εστιάσω σε όλα αυτά τα σωτήρια που θα εκτιμήσει κάθε μαμά.

Η σκόνη και να τρέξει να κρυφτεί…. η Dyson δεν την αφήνει

Από τις πρώτες μέρες που έχεις το μωρό σου στο σπίτι αρχίζει ένας πόλεμος με τη σκόνη. Άνισος κατά τη γνώμη μου γιατί εκείνη έχει την ικανότητα να χαμαιλεοντίζει και να τρυπώνει εκεί που δεν τη βλέπουν. Επομένως, ή κάθε δύο ώρες πρέπει να ξεσκονίζεις ή να πάρεις την πρώτη ηλεκτρική σκούπα με προηγμένη τεχνολογία laser detect, ικανή να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης στο σπίτι, δηλαδή την Dyson V15 Detect Absolute.

Dyson

Προσωπικά, τη χρησιμοποιώ στο δωμάτιο του Χάρη και πραγματικά η σκόνη δεν μπορεί να μου κρυφτεί. Το μπλε-μωβ φως τα φέρνει όλα στο φως κυριολεκτικά. Φυσικά, στο παιδικό δωμάτιο είναι απαραίτητη, αλλά εννοείται ότι συνεχίζω και στο υπόλοιπο σπίτι.

Ένα ακόμα πρόβλημα που δεν χρειάζεται να είσαι μαμά για να το αντιμετωπίσεις είναι οι τρίχες που ανά περιόδους κυρίως φυτρώνουν σχεδόν στο πάτωμα. Είναι ένας μικρός εφιάλτης για μένα, καθώς είναι παντού. Κι ειδικά στο λευκό μάρμαρο (του σαλονιού μου) οι σκούρες τρίχες (οι δικές μου) φαίνεται να κάνουν πάρτι ακόμα και ώρες μετά το σκούπισμα.

Τα hints της Dyson. Θαυματουργά και αξεπέραστα για πάντα καθαρό σπίτι

Σε αυτό το σημείο θα εξομολογηθώ τη βαθύτατη εκτίμησή μου στην νέα περιστρεφόμενη anti-tangle hair screw κεφαλή της σκούπας. Απορροφά τις τρίχες στο δευτερόλεπτο από κάθε επιφάνεια (ναι και από καναπέ!). Το καλύτερο όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζεις τη σκούπα από κάτω κάθε τόσο, αφού οι τρίχες πηγαίνουν κατευθείαν στον κάδο, χάρη στο κωνικό σχήμα της κεφαλής η οποία περιστρέφεται συνεχώς. Αυτή η πανέξυπνη λειτουργία είναι ένα ευτύχημα για την ηλεκτρική σκούπα, όμως το ζήτημα κατά βάση είναι η υγιεινή στο σπίτι, η οποία πρέπει να έπεται της καθαριότητας.

Κι εδώ υπάρχει μία λειτουργία αυτού του θαύματος της τεχνολογίας, η acoustic Dust Sensing. Ουσιαστικά, επιβεβαιώνει την καλή δουλειά σου, λέγοντάς σου ότι έχεις πετύχει βαθύ καθαρισμό.

Dyson

Κι όλα αυτά μπορείς να τα δεις στην οθόνη –ναι έχει και LCD οθόνη η σκούπα! Βλέπεις το μέγεθος και πλήθος των σωματιδίων σκόνης χάρη στον piezo αισθητήρα. Αυτός είναι υπεύθυνος για την απορροφητική ισχύ της σκούπας, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με την ποσότητα της σκόνης αλλά και τον τύπου του δαπέδου.

Στο δικό μου σπίτι, που εναλλάσσεται το μάρμαρο με το παρκέ και ο Χάρης μεγαλουργεί και στα δύο, αυτό είναι ευχής έργο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η ομάδα ρομποτικής της Dyson είναι η μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω την έξυπνη λειτουργικότητά της αλλά και την πρακτικότητά της. Είναι αρκετά κομψή, μπορείς να τη βολέψεις παντού, τα εξαρτήματά της μπαινοβγαίνουν πανεύκολα και το ότι σε απαλλάσσει από τα καλώδια είναι στα top της για ένα σπίτι με εσωτερικές σκάλες και ένα παιδί να διακτινίζεται με μπισκότα σε όλα τα δωμάτιά του.

Dyson

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το σκούπισμα δεν είναι το δυνατό μου σημείο. Από τότε που γεννήθηκε ο Χάρης όμως, η υγεία του πρωτίστως και ένα καθαρό περιβάλλον είναι μείζονος σημασίας. Ταυτόχρονα όμως, προσπαθώ να έχω ευελιξία και να γλιτώνω κόπο και χρόνο από το οτιδήποτε.

Στο καθάρισμα τα κατάφερα με την Dyson V15 Detect Absolute, η οποία αλλάζει χρώμα και στον καναπέ μας!

Φωτογραφίες: Γιώργος Βελλής

#Dyson V15 Detect Absolute #ηλεκτρική σκούπα #σκούπισμα
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: