Τα πιο γευστικά λιγκουίνι με γαρίδες για να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την Καθαρά Δευτέρα

Γλυκές γαρίδες, φρέσκα ζυμαρικά, πλούσιες ντομάτες, λεμόνι και τσίλι... Αυτό είναι το τέλειο φαγητό για την αργία που πλησιάζει και την οποία φυσικά περιμένουμε πως και πως.

Elle 05 Μαρ. 22
Τα πιο γευστικά λιγκουίνι με γαρίδες για να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την Καθαρά Δευτέρα

Υλικά:

12 μεγάλες γαρίδες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες), καλά πλυμένες
1 καλή πρέζα σαφράν
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φιλέτα αντζούγιας
400 γραμ. ψιλοκομμένη ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. ώριμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 φρέσκες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι φρέσκο μάραθο
1 συσκευασία λιγκουίνι
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τις γαρίδες, διατηρώντας όλα τα κεφάλια και τα κελύφη. Καθαρίστε το πίσω μέρος βγάζοντας τις φλέβες. Κρατήστε 4 γαρίδες ολόκληρες. Κόψτε τις υπόλοιπες γαρίδες σε μικρά κομμάτια για να διανείμετε αυτή τη γλυκιά γεύση σε ολόκληρο το πιάτο.

Βάλτε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ με λίγο βραστό νερό. Τοποθετήστε τα κεφάλια της γαρίδας και τα κελύφη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέστε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε το σαφράν με το νερό και τις αντσούγιες. Ανακατέψτε, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε το, στη συνέχεια προσθέστε τις κονσερβοποιημένες ντομάτες, 1 ποήρι νερό, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Το αφήνουμε να πάρει 1 βράση και μετά σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.

Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια, σε μικρές παρτίδες, αδειάστε τη σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει, περάστε τη από ένα χοντρό κόσκινο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε ένα μεγάλο ταψί αλατισμένο νερό για να βράσετε τα ζυμαρικά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, τεμαχίστε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε το τσίλι και το μάραθο.

Για να φτιάξετε τα τέλεια ζυμαρικά πρέπει να προσέχετε με το χρόνο. Έχετε στο νου σας πως η δημιουργία της σάλτσας διαρκεί μόνο 4 λεπτά. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, προσθέστε μια καλή ποσότητα ελαιόλαδο, ακολουθούμενο γρήγορα από το σκόρδο και τα τσίλι. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε ολόκληρες τις γαρίδες και μετά μετά από άλλα 6 δευτερόλεπτα προσθέστε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, ντοματίνια και μάραθο και ανακατέψτε.

Ρίχνουμε τέλος και τη σάλτσα και σιγοβράζουμε. Σε αυτό το σημείο, στραγγίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας και τοποθετήστε το πάνω από τη σάλτσα. Βγάζουμε 4 βαθειά μπόλ για σερβίρισμα. Γεμίστε κάθε μερίδα με ένα φυλλο ρόκα, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και ολοκληρώστε το στήσιμο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Καλή σας απόλαυση και να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας!

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές στο jamieoliver.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT