Με αυτή την σαλάτα δεν θα νιώσεις ποτέ το αίσθημα της πείνας κατά την διάρκεια της διατροφής σου

Είναι τόσο χορταστική που θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγα λεπτά ότι προσπαθείς να χάσεις κιλά.

Elle 16 Ιαν. 19
Με αυτή την σαλάτα δεν θα νιώσεις ποτέ το αίσθημα της πείνας κατά την διάρκεια της διατροφής σου

Υλικά:
Για την βινεγκρέτ:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας καυτερή μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
Για την σαλάτα:
2 στήθη κοτόπουλου
4 φλιτζάνια σπανάκι ή μαρούλι (ανάλογα με την προτίμησή σου)
1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
8-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:
1. 
Σε ένα μικρό μπολ, ρίξε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
2. Βάλε τα στήθη κοτόπουλου σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και κάλυψέ τα με 1/4 φλιτζάνι από την βινεγκρέτ μουστάρδας, που μόλις έφτιαξες. Κλείσε πολύ καλά την σακούλα και βάλε την στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να μαριναριστεί καλά το κοτόπουλο.
3. Κάλυψε την υπόλοιπη βινεγκρέτ με μια μεμβράνη και βάλ’την και αυτή στο ψυγείο.
4. Ρίξε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά πρόσθεσε τα στήθη του κοτόπουλου, τα οποία θα μαγειρέψεις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
5. Μόλις βεβαιωθείς ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί σωστά, αφαίρεσέ το από την φωτιά και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει.
6. Ρίξε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
7. Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτά φέτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με την σαλάτα.
8. Περίχυσε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ μουστάρδα και ανακάτεψε καλά.

Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: