Menu

Με αυτό το γλυκό το σπίτι θα μυρίσει Χριστούγεννα

Το κέικ που θα απολαμβάνουμε κάθε πρωί με τον καφέ μας και σίγουρα θα παίρνουμε μαζί μας και στο γραφείο.

Κέικ με κολοκύθα και σοκολάτα

Υλικά για το κέικ από κολοκύθα:
160 γραμμ. Ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμ. Πουρέ κολοκύθας (σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
100 ml γάλα
125 ml αραβοσιτέλαιο
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο σε σκόνη
180 γραμμ. Αλεύρι
1,5 κ.γ. Μαγιά σε σκόνη

Για το κέικ από σοκολάτα:
150 γραμμ. Ζάχαρη
3 αυγά
125 ml γάλα
125 ml αραβοσιτέλαιο
50 γραμμ κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Αλάτι
180 γραμμ. Αλεύρι
1,5 κ.γ. Μαγιά σε σκόνη

Εκτέλεση:
Για το κέικ με κολοκύθα:
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, την μαγιά, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο και ανακατεύετε με το χέρι.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε μέγεθος και να ασπρίσει.
Προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και την μαγιά σε δύο δόσεις για να μην σβολιάσει η ζύμη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Για το κέικ σοκολάτα:
Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε το γάλα και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε το αλεύρι, την μαγιά, το κακάο, το αλάτι.
Σε δύο δόσεις το προσθέτετε στο μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη προσέχοντας να μην σβολιάσει η ζύμη.
Παίρνετε ειδική φόρμα για κέικ, την βουτυρώνετε ελαφρά και ρίχνετε πρώτα μέσα το μισό μείγμα με την κολοκύθα, καλύπτετε με την σοκολατένια και ζύμη και στην συνέχεια ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη με κολοκύθα.
Ψήνετε για 50′ και μετά βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνετε για περίπου 10′ σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος το βγάζετε από την φόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ