Menu

Μεσογειακή ομελέτα φούρνου: Ένα γευστικό πιάτο που θα ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ

Επίλεξε την για πρωινό ή για Κυριακάτικο brunch και εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με τον πιο εύκολο τρόπο.

Υλικά:
8 αυγά
1/2 φλ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
150 γραμμ. ντοματίνια
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
80-100 γραμμ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε καλά και αφήνετε στην άκρη.
3. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 4-6 λεπτά. Τα βγάζετε από την φωτιά και τα αφήνετε στην άκρη.
4. Στο ίδιο σκεύος βάζετε 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και τα ντοματίνια. Σοτάρετε για 4′ και προσθέτετε το τσίλι. Μαγειρεύετε για 1′ και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη. Στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και θριματίζετε από πάνω το τυρί.
5. Τηγανίζετε για 2-3′ και στην συνέχεια βάζετε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνετε για 15-20′ και 5′ επιπλέον στο grill.

Για περισσότερη έμπνευση επισκεφθείτε το mattersofthebelly.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search