Υλικά:
1/2 κιλό μοσχάρι (όποιο κομμάτι προτείνει ο κρεοπώλης σας για κατσαρόλα)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 3/4 φλιτζάνια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/4 φλιτζάνια καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 φλιτζάνια ζωμό μοσχαριού ή κοτόπουλου
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
1 1/2 κουταλιές του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνια πράσινα φασόλια
1 1/2 φλιτζάνια καλαμπόκι
1 φλιτζάνι αρακάς
1/3 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ταμπόναρε τα κομμάτια του μοσχαριού με χαρτί κουζίνας από όλες τις πλευρές, ώστε να φύγει η πολλή υγρασία τους, πασπάλισέ τα με αλάτι και πιπέρι και ρίξε τα στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι ώστε να σοταριστούν για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα, αφαίρεσέ τα από την φωτιά και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίξε ακόμα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και μόλις αυτή “κάψει”, ρίξε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο και σόταρέ τα για 3-4 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, ρίξε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τις ντομάτες κονκασέ, το μοσχάρι, τον βασιλικό, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Μην ξεχάσεις να ανακατέψεις 1-2 φορές μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο που η σούπα σου θα βράζει.
Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, ρίξε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και τα φασόλια και συνέχισε το βράσιμο για ακόμα 20 λεπτά.
Τέλος λίγο πριν σβήσεις την φωτιά, πρόσθεσε στη σούπα το καλαμπόκι και τον αρακά και βράσε για ακόμα 5 με 10 λεπτά.
Σέρβιρε σε βαθύ πιάτο όσο η σούπα είναι ακόμα καυτή και μην ξεχάσεις να πασπαλίσεις με έξτρα πιπέρι και φυσικά… ψιλοκομμένο μαϊντανό. Του πάει πολύ!