Menu

Μια διαφορετική συνταγή με κοτόπουλο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Αποτελεί την καλύτερη επιλογή και για το Κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι που πλησιάζει.

Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κιλό πατάτες baby
1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα στα τρία
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίξε τα αυγά και το γάλα και ανακάτεψε καλά. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο πρόσθεσε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα και τη σκόνη σκόρδου.
3. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι τα στήθη κοτόπουλου και βούτηξέ τα ένα ένα πρώτα στο πιάτο με το αυγό και μετά στο πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
4. Κόψε τις πατάτες στη μέση και τα σπαράγγια στα 3 και ρίξ’τα σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια πρόσθεσέ τα στο ταψί με το κοτόπουλο.
4. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά και μετά γύρισε τα κοτόπουλα και συνέχισε το ψήσιμο για ακόμη 10 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search