Menu

Μια φθινοπωρινή σαλάτα με κολοκύθα και κινόα που θα λατρέψεις

Είναι γευστική, θρεπτική και θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την γραμμή σου χωρίς να θυσίασεις τις γεύσεις που αγαπάς.

για 4 άτομα

προετοιμασία 30′
μαγείρεμα 40′

Υλικά:
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 μπρόκολο
400 γρ. κολοκύθα
1 κ.σ. κάρι σε σκόνη
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
50 ml χυμό λεμονιού
50 ml σόγια σος
ελαιόλαδο
200 γρ. κινόα
2 αβοκάντο
2 καρότα
4 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο
μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε 2 σκελίδες σκόρδο. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Κόβετε και ξεπλένετε το μπρόκολο.
Ξεπλένετε την κολοκύθα και την κόβετε σε φέτες με την φλούδα αλλά έχοντας αφαιρέσει τους σπόρους. Απλώνετε τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει χαρτί ψησίματος. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι, πασπαλίζετε με κάρι, ραντίζετε με 4 κ.σ ελαιόλαδο. Ψήνετε για 20-30′ μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά αλλά να μην μαλακώσουν εντελώς.

2. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε την τελευταία σκελίδα σκόρδο. Την ανακατεύετε με το φυστικοβούτυρο, τον χυμό του λεμονιού, την σόγια σος και και 100ml ελαιόλαδο.

3. Ξεπλένετε την κινόα και μαγειρεύετε όπως αναγράφεται στην συσκευασία για 10-12′ σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Στραγγίζετε την κινόα και την αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα. Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και κόβετε το αβοκάντο σε φέτες. Σερβίρετε σε 4 μπολ την κινόα, το μπρόκολο, τα καρότα, την κολοκύθα και το αβοκάντο. Ραντίζετε με την σάλτσα φυστικοβούτυρο, τον κόλιαντρο και το σουσάμι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ