Menu

Μια σούπα από ψητά καρότα και ταχίνι που μυρίζει φθινόπωρο

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για απόψε το βράδυ από μια σούπα μου θα φέρει στο τραπέζι σου την θαλπωρή του φθινοπώρου;

για 6 άτομα

Υλικά:
1,5 κιλό καρότα
ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. τζίντζερ
100 γρ. πατάτες
2,5 λίτρα ζωμό λαχανικών

για την γαρνιτούρα:
265 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. σπόρους κολιανδρου

για το σερβίρισμα:
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
Φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
2. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με κύμινο και αλάτι. Ψήνετε στον φούρνο για 35′.
3. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε το σκόρδο. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το τζίντζερ.
4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτετε το τζίντζερ. Μαγειρεύετε για 10′ σε χαμηλή φωτιά.
5. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό των λαχανικών και τα ψητά καρότα. Καλύπτετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 15′ σε μέτρια φωτιά.
6. Περνάτε την σούπα από το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
7. Για την γαρνιτούρα: στραγγίζετε τα ρεβίθια και τα ανακατεύετε με το ταχίνι, τον κουρκουμά και τους σπόρους κολιανδρου. Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνετε για 20′ στους 180°C.
8. Σερβίρετε την σούπα σε πολυ, προσθέτετε μια με δύο κουταλιές γιαούρτι και προσθέτετε από πάνω το μείγμα με τα ρεβίθια. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο πριν το σερβίρισμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ