Menu

Μια τάρτα λεμονιού που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σου

Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς! Θα αρχίσεις να βλέπεις το πρωινό ξύπνημα με άλλο μάτι...

Υλικά: 
Για την ζύμη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 1/2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
3/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
4 μεγάλα αυγά
2 κρόκους αυγού
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλειψε με βούτυρο ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και άφησέ το στην άκρη.
2. Ρίξε στον κάδο του μίξερ, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και χτύπησέ τα καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Ενδέχεται η ζύμη να σου φανεί πολύ σφιχτή αλλά έτσι ακριβώς πρέπει να είναι για να πετύχει η συνταγή.
3. Άπλωσε καλά την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψί, ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πάτο. Βάλ’το στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, έως ότου να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
4. Μερικά λεπτά πριν να είναι έτοιμη η ζύμη, ξεκίνα να φτιάχνεις την γέμιση. Ανάμειξε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν αν ομογενοποιούνται πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα του λεμονιού, τα αυγά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά ώστε να αναμειχθούν σωστά.
5. Περίχυσε την καυτή ζύμη με την υγρή γέμιση και τοποθέτησε ξανά στο φούρνο το ταψί για άλλα 20 λεπτά.
6. Άφησε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 1 ώρα και στη συνέχεια βάλε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλη νύχτα.
7. Μόλις παγώσει καλά, κόψε την τάρτα σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια και πασπάλισε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη προτού σερβίρεις.

Περισσότερες συνταγές στο: cookingclassy.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search