Menu

Μια τάρτα με φέτα και μυρωδικά που θα φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο

Θα την απολαύσεις μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί στο μπαλκόνι στο τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας.

για 4 άτομα

Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/3 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι (χωρίς τους βολβούς)
1/3 ματσάκι μαϊντανό
180 γρ. φέτα
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για τάρτα
1/3 ματσάκι βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C.
2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Θρυμματίζετε την φέτα.
3. Ανακατεύετε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα, την φέτα, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
4. Απλώνετε το φύλλο κρούστας σε στρογγυλή φόρμα και ρίχνετε από πάνω την γέμιση. Ψήνετε για 45′.
5. Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε τον βασιλικό και πασπαλίζετε την τάρτα μόλις βγει από τον φούρνο.
6. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή αφήνετε να κρυώσεις και την απολαμβάνετε κρύα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ