Μίνι Πίτσες Μελιτζάνας: Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας με αυτή την συνταγή

Χάνουμε βάρος χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση. Αυτό υπόσχεται η διάσημη δίαιτα Keto και το πρόγραμμα των 28 ημερών που προτείνουν ο δρ Jürgen Vormann και ο σεφ Nico Stanitzok στο βιβλίο τους La Méthode Keto (Η μέθοδος Keto, εκδ. Solar). Η βασική αρχή της; Κόβουμε ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες και καλωσορίζουμε τα λιπαρά!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 16 Απρ. 22
Μίνι Πίτσες Μελιτζάνας: Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας με αυτή την συνταγή

Info:

370 θερμίδες
16 γραμμ. πρωτεΐνη
32 γραμμ. λιπαρά
4 γραμμ. υδατάνθρακες

Υλικά:

1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε 12 φέτες, πάχους 1,5 εκ. περίπου · 3 κ.σ. ελαιόλαδο · 1 κ.γ. ρίγανη · 80 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες (φρέσκες ή κονσέρβα) · 125 γραμμ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε 12 κομμάτια · 40 γραμμ. κατσικίσιο τυρί · 1 χούφτα φύλλα βασιλικού · Αλάτι · Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.

2. Με ένα πινέλο λαδώνετε τις φέτες της μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές, τις απλώνετε στο ταψί και τις αλατίζετε. Τις ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 20’.

3. Ρίχνετε στις ντομάτες τη ρίγανη και τις αλατίζετε.

4. Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, βάζετε από πάνω τις ντομάτες, προσθέτετε ένα κομμάτι μοτσαρέλα σε κάθε μελιτζάνα και από πάνω τρίβετε το κατσικίσιο τυρί. Ψήνετε για ακόμη 10’.

5. Πασπαλίζετε τις μίνι πίτσες με τον βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.

Tip: Εναλλακτικά, αντί για μελιτζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γογγύλια ή ραπανάκια που έχουν έντονη, αρωματική γεύση. Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε για 6’ σε αλατισμένο νερό. Τα ξεπλένετε γρήγορα με κρύο νερό, τα σκουπίζετε και εκτελείτε τη συνταγή με τα υπόλοιπα υλικά.

«Σε λίγους τομείς της επιστήμης η γνώση του τι είναι καλό για το σώμα μας έχει αλλάξει τόσο πολύ, όσο στη σχέση μας με τη διατροφή», λέει ο καθηγητής Jürgen Vormann, διατροφολόγος, Ph.D στη Φαρμακολογία και την Τοξικολογία της Διατροφής. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Institute for Prevention and Nutrition (IPEV) στο Μόναχο, έχει υπογράψει πολλά βιβλία με δίαιτες, είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης για τη Διατροφή και σύμβουλος σε έναν μεγάλο αριθμό οργανισμών σχετικών με τη διατροφή. Ο Nico Stanitzok είναι σεφ με διαιτητικό background, πολύ γνωστός food blogger και επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Οι δυο τους συγκέντρωσαν στο βιβλίο La Méthode Keto (εκδ. Solar) 85 συνταγές -από το πρωινό μέχρι το δείπνο- που καλύπτουν μια περίοδο 28 ημερών. Προσοχή: Πριν ξεκινήσετε οποιoδήποτε πρόγραμμα διατροφής, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ο οποίος θα την προσαρμόσει, ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση.

Φωτογράφος: @Mona Binner for the Keto cure by prof jurgen vormann (editions solar-france). Συνταγές: Nico Sanitzok. Απόδοση: VIRGINIE DOLATA & ESTÉE JAILLON.

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: