Follow us

Search

Μοσχάρι με πουρέ αγκινάρας: Μια συνταγή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό

Μια «μπελαλίδικη» σμυρνέικη συνταγή που θα βρεις μαζί με άλλες στο 7ΜΕΡΕΣ TV και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την φτιάξεις.

Μοσχάρι με πουρέ αγκινάρας: Μια συνταγή για όσους αγαπούν το καλό φαγητό

Προετοιμασία: 1½ ώρα
Ψήσιμο: 2 ώρες περίπου
Μερίδες: 5
Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολη

Υλικά:

1.200 γρ. μοσχάρι γάλακτος σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Για τον πουρέ αγκινάρας
6 αγκινάρες καθαρισμένες
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

• Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και γυαλίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Τρίβουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πελτέ στον πάτο του σκεύους να βγάλει το άρωμά του και σβήνουμε με το κρασί.
• Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
• Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και βράζουμε τις αγκινάρες. Μόλις μαλακώσουν, τις αδειάζουμε στο σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Κατόπιν τις πολτοποιούμε, τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά τους.
• Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν θέλουμε,ρίχνουμε και μερικές σταγόνες λεμονιού. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τον πουρέ αγκινάρας.

Extra Tip:

Ενισχύουμε γευστικά τον πουρέ με λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο.

Θέλεις ακόμη περισσότερες συνταγές από τη Σμύρνη;

Το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή έκδοση μαγειρικής 6 τόμων αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα. Μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές. Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής. Αυτή την εβδομάδα βρες στα περίπτερα τον τέταρτο τόμο «Γεύσεις με κρέας».

Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, τότε που η Σμύρνη ήταν το Παρίσι της Ανατολής, με διαχρονικές συνταγές που ξεχειλίζουν από αρώματα και μνήμες…

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET