Υλικά:
1 μεγαλο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 μεγάλη κ.σ. Τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. Πάπρικα σε σκόνη
1 κ.σ. Κύμινο σε σκόνη
500 γραμμ. Μοσχαρίσιο κυμά
1 κύβο μοσχαρίσιο ζωμό
400 γραμμ. ντομάτες σε κονσέρβα
1/2 κ.γ. Αποξηραμένη μαντζουράνα
1 κ.γ. Ζάχαρη
2 κ.σ. πουρέ ντομάτας
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
Ρύζι για το σερβίρισμα
Sour cream για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, καθαρίζετε και αφαιρείτε τα σποράκια της πιπεριάς και την κόβετε σε μικρά κομάτια. Συνεχίζετε με το σκόρδο.
- Ζεσταίνετε 1 κ.σ ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ή να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτετε το σκόρδο, την πιπεριά, το τσίλι σε σκόνη, την παπρικά και το κύμινο.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει μια βράση για περίπου 5’ ανακατεύοντας πάλι κάθε λίγο.
- Στο μείγμα αυτό προσθέτετε τον κιμά και φροντίζετε να ψηθεί καλά και όχι να βράσει διατηρώντας την θερμοκρασία αρκετά ψηλά.
- Λώνετε τον κύβο σε 300ml νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε 400 γραμμ. ντομάτα, την μαντζουράνα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και πελτέ ντομάτας.
- Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση με ανοιχτή κατσαρόλα. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία, καλύπτετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζετε για 20’. Ελέγχετε κάθε λίγο και ανακατεύετε για να μην κολλήσει τίποτα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτετε τα φασόλια και μαγειρεύετε για 10’ ακόμα και βάζετε λίγο νερό ακόμα αν βλέπετε πολύ στεγνό το μείγμα.
- Σβήνετε τη φωτιά και καλύπτετε την κατσαρόλα όσο ετοιμάζετε το ρύζι.
- Βράζετε το ρύζι και στη συνέχεια σερβίρετε μαζί.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!