Οι ωραιότερες ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου με μια κίνηση

H IKEA γιορτάζει τα εβδομηκοστά γενέθλια του ιστορικού της καταλόγου και παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο οδηγό για μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη ζωή στο σπίτι.

Elle 01 Σεπ. 20
Οι ωραιότερες ιδέες για να ανανεώσεις το σπίτι σου με μια κίνηση

Τους τελευταίους μήνες περάσαμε αρκετό χρόνο στο σπίτι μας, μεταφέραμε εκεί κάθε ώρα της καθημερινότητας και το αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο. Τώρα θέλουμε απλά να το απολαύσουμε, επειδή το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί για πολλούς ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή – στο σπίτι, στο σχολείο, στο γραφείο – και μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της καθημερινότητας. Λίγο πριν υποδεχθούμε το φθινόπωρο, η ΙΚΕΑ μας καλεί να κάνουμε μια παύση και να γεμίσουμε θετική ενέργεια, απολαμβάνοντας καθημερινά ακόμα περισσότερες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στο σπίτι, είτε είμαστε μόνοι μας, είτε με τους αγαπημένους μας. Για την ΙΚΕΑ, το μυστικό για μια ισορροπημένη ζωή κρύβεται στις στιγμές∙ εκείνες που μας βοηθούν να «αδειάσουμε» τη σκέψη μας.

Μπορεί να έχουν περάσει 70 χρόνια από τον πρώτο κατάλογο ΙΚΕΑ, αλλά το περιεχόμενό του παραμένει εξίσου συναρπαστικό μέχρι σήμερα, ενώ μικροί και μεγάλοι, σε περισσότερες από 50 χώρες, ανυπομονούν κάθε χρόνο για την άφιξή του! Ο φετινός κατάλογος IKEA 2021 σχεδιάστηκε με μοναδικό σκοπό να αποτελέσει έναν καθημερινό οδηγό για καλύτερη ζωή στο σπίτι και να προσφέρει ακόμα περισσότερη έμπνευση, παρακινώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια καλύτερη ζωή μέσα από έξυπνες, λειτουργικές, βιώσιμες και προσιτές επιλογές.

Άλλωστε, η ζωή στο σπίτι δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική όσο είναι σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο νέος κατάλογος είναι αφιερωμένος στην έξυπνη αναδιαμόρφωση των χώρων του σπιτιού με απόλυτα λειτουργικές λύσεις και καινοτόμα, πολυχρηστικά προϊόντα που θα σας «λύσουν» τα χέρια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του χώρου σας, ανεξαρτήτως μεγέθους. Από την κουζίνα και το καθιστικό, μέχρι το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο, τα νέα προϊόντα της ΙΚΕΑ αποτυπώνουν στην πράξη τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός πιο αειφόρου μέλλοντος. Μέσα από την ευρεία χρήση βιώσιμων υλικών και την υιοθέτηση νέων συνηθειών, όπως ο περιορισμός της σπατάλης νερού και η ανάδειξη της #lesswaste φιλοσοφίας, ο φετινός κατάλογος στόχο έχει να διευκολύνει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, αποδεικνύοντας ότι «καλύτερο σπίτι» σημαίνει «καλύτερη ζωή».

Ο νέος κατάλογος ξεχωρίζει για έναν ακόμη λόγο: στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δράσεων αειφορίας και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, για πρώτη φορά θα είναι κυρίως διαθέσιμος στην ηλεκτρονική του μορφή.

Η Νατάσα Χρηστοφή, Marketing Manager της ΙΚΕΑ, αναφέρει σχετικά: «Για την ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, κάποια πράγματα κρύβουν μέσα τους δυνατούς συμβολισμούς και ο κατάλογος ΙΚΕΑ είναι ένα από αυτά. Μέρος της ιστορίας μας, αλλά και πηγή καθημερινής έμπνευσης. Κάθε τι όμως που κυλάει μαζί με το χρόνο αλλάζει, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κοιτάξουμε στα μάτια  τις προκλήσεις του μέλλοντος και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερες πρακτικές βιώσιμης επιχειρηματικότητας, αγκαλιάζοντας παράλληλα τον ψηφιακό κόσμο. Έτσι από τη φετινή χρονιά ξεκινάμε την προσπάθεια να μειώσουμε το έντυπο αποτύπωμά μας, χωρίς να σταματήσουμε να είμαστε κάθε στιγμή κοντά στους πελάτες μας, με όλα όσα μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους».

Τώρα, έχετε την ευκαιρία να ξεφυλλίσετε το νέο κατάλογο ΙΚΕΑ όπου κι αν βρίσκεστε και να ανακαλύψετε στο λεπτό όλα όσα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλύτερη ζωή!

Ανακαλύψτε τον κατάλογο στο www.ikea.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: