Υλικά:
Λίγο σαφράν
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. φασολάκια
200 γρ. κινόα, καλά ξεπλυμένη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. θυμάρι
500 ml. ζωμό κοτόπουλο
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
230 γρ. γαρίδες scampi
25 γρ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες.
Εκτέλεση:
1. Βράζετε νερό, παίρνετε μια κ.γ. και την βάζετε σε ένα μπολάκι μαζί με το σαφράν. Αφήνετε στην άκρη όσο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8-10′.
2. Πλένετε τα φασολάκια, κόβετε τις άκρες και α κόβετε σε μικρά κομμάτια.
3. Στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο ρίχνετε την κινόα, την πάπρικα, το θυμάρι και μαγειρεύετε για 2′. Προσθέτετε τον ζωμό, τα ντοματίνια και το νερό με το σαφράν. Αφήνετε να σιγοβράσει για 10′, μέχρι να εξατμιστούν λίγο τα υγρά.
4. Προσθέτετε τα φασολάκια, καλύπτετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 10′ μέχρι να μαλακώσει αρκετά η κινόα. Απλώνετε τις καθαρισμένες γαρίδες από πάνω και μαγειρεύετε για 5′ ή μέχρι να ψηθούν καλά οι γαρίδες.
5. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε από πάνω τον μαϊντανό, ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.