Η καθημερινή αστική κουζίνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 επανασυστήνεται στο κοινό, μέσα από το χώρο του Ilios, στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ομίλου Πανά με την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της γαστρονομίας Δειπνοσοφιστήριον.
Οικείες γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά και πιάτα συνδεδεμένα με το ελληνικό στοιχείο και την παραδοσιακή κουζίνα, με την υπογραφή του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, πρωτοπόρου στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών της ελληνικής γης. Ζεστασιά, καθημερινή απλότητα και πρώτες ύλες επιλεγμένες κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς διαμορφώνουν την ταυτότητα του νέου γευστικού προορισμού. Το αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά.
Κασιώτικα ντολμαδάκια, παστό Σπάρτης, παλαιωμένη γραβιέρα Ίου, στάκα Χανιών είναι μερικές από τις ξεχωριστές γεύσεις που συνθέτουν το μενού. Την ιδιαίτερη ταυτότητα του ILIOS συμπληρώνουν τα μεγάλα φυτά στον εξωτερικό χώρο και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της σύγχρονης Αθήνας στους τοίχους.
Με αέρα από άλλη εποχή, αλλά και στοιχεία από το σήμερα, το ILIOS, εμπνευσμένο από τον ηλίανθο, υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο.
Η Αθήνα επιστρέφει στην οικειότητα της παράδοσης και η νέα σεζόν ανοίγει με ILIOS, γεμίζοντας τις μέρες μας με ηλιοτρόπια, γεύσεις και φως στο ωραιότερο σημείο της πόλης.
Info: Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου και Στοά Βυζαντίου, τηλ.: 210 3211 315.