Η οικογένεια Αργουδέλη έφερε από τη Σμύρνη τις μνήμες και τη μυστική συνταγή του χαλβά, την οποία διατηρεί αναλλοίωτη από το 1925. Ο παραδοσιακός χαλβάς ζυμώνεται στο χέρι με τα πιο αγνά υλικά, όπως ταχίνι που παρασκευάζεται με χειροποίητο τρόπο στο οικογενειακό εργαστήριο στα Καμίνια. Η ινώδης υφή του λιώνει στο στόμα και η σωστή δόση ζάχαρης αφήνει μια ελαφριά γλυκιά αίσθηση, ενώ το έντονο άρωμα σουσαμιού μάς οδηγεί σε νέα γευστικά μονοπάτια. Ιδανικό έδεσμα για όσους νηστεύουν και αναζητούν κάτι νόστιμο για τον ουρανίσκο τους, αλλά και για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.
Εργαστήριο: Ν. Φραγκούλη 38, Καμίνια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4812880.
Πρατήριο: Δ. Γούναρη 21-23 (Στοά Πολίτου), Πειραιάς, τηλ.: 210 4179469, www.argoudelis.com