Υλικά:
2 λαβράκια, 1 λεμόνι, 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. μέλι
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο, 400 γραμμ. ντοματίνια
40 γραμμ. κουκουνάρια, 100 ml λευκό κρασί, φρέσκος βασιλικός, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να καθαρίσει τα ψάρια.
2. Κόβετε το λεμόνι σε φέτες και τις τοποθετείτε μέσα στα ψάρια. Σε ένα μπολ, χτυπάτε το ξύδι, 2 κ.σ. Ελαιόλαδο, 2 κ.σ μέλι. Προσθέτετε τα ντοματίνια και αφήνετε να μαριναριστούν για 15′. Ρίχνετε μέσα και το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και το μέλι και ανακατεύετε.
3. Τοποθετείτε τα ψάρια στο ταψί, περιχύνετε με το παραπάνω μείγμα και γαρνίρετε με τα κουκουνάρια. Προσθέτετε το κρασί, το βασιλικό και ψήνετε για 25′ στους 190 βαθμούς. Ραντίζετε τακτικά με το ζωμό.