Follow us

Search

Rice Bowl με μοσχάρι: Μια χορταστική συνταγή, μια ανάσα πριν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Λίγο πριν τις μέρες της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας, βρήκαμε ένα νόστιμο γεύμα που θα σε προετοιμάσει για την αποχή απο το κρέας. Το rice bowl είναι Κορεάτικης προέλευσης πιάτο και συνδυάζεται τέλεια με πολλά είδη κρέατος και μπαχαρικά, αλλά ο συνδυασμός με μοσχάρι είναι πραγματικά αξεπέραστος.

Rice Bowl με μοσχάρι: Μια χορταστική συνταγή, μια ανάσα πριν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Rice Bowl με μοσχάρι

rice bowl

 

 

Υλικά

1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας 90% άπαχο (κατα προτίμηση αλεσμένο-κιμάς)
3 σκελίδες σκόρδου κιμά
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σόγια μειωμένου νατρίου
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φλιτζάνια ζεστό μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι
τεμαχισμένα πράσινα κρεμμύδια και έξτρα σουσάμι για γαρνιτούρα

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει γκρι χρώμα όλος ο κιμάς.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το πιπέρι.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα ή δύο λεπτά.Σερβίρετε πάνω από ζεστό ρύζι και γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια και σουσάμι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο therecipiecritic.com

MORE FROM

Living