Yλικά:
225 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο αβοκάντο σε κυβάκια
1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στην μέση
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
lunch break
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις γαρίδες με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάει παντού.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε μέσα τις γαρίδες και τις μαγειρεύετε για περίπου 1′ ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες. Τις γυρνάτε από την άλλη μεριά και μαγειρεύετε για 1′ ακόμα.
- Σε μια σαλατιέρα βάζετε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τον κόλιαντρο ή τον μαϊντανό. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και τον χυμό του λάιμ και ανακατεύετε καλά.
- Τέλος, προσθέτετε τις γαρίδες στο μπολ, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!