Υλικά:
500 γραμμ. ώριμες ντομάτες
350 γραμμ. μακαρόνια χοντρά
150 γραμμ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι
2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
60 ml λευκό κρασί
3/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Ξεφλουδίζετε τις ντομάρες και τις τρίβετε στον τρίφτη.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε την πανσέτα για μέχρι να ροδίσει. Τη μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τη ντομάτα και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτετε και την πανσέτα.
4. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάτα 1/4 του φλιτζανιού νερό βρασμού.
5. Μεταφέρετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτετε και το νερό και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και γαρνίρετε με μαϊντανό.