Menu

Μπορείς να σκεφτείς πιο νόστιμη συνταγή για το weekend;

Κάθε σαββατοκύριακο θέλουμε να δοκιμάσουμε μια λιχουδιά. Τώρα θα απολαύσουμε γλυκοπατάτες με τυρί και μπέικον.

Φωτο:sallysbakingaddiction.com

Γεμιστές γλυκοπατάτες με τυρί και μπέικον

Υλικά:
4 γλυκοπατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωναράκι σχοινόπρασο
150 γρ. τυρί τσένταρ
100 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, πλένετε και ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και τρίβετε το τυρί.
2. Πλένετε τις πατάτες, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 40′.
3. Χαράζετε τις γλυκοπατάτες στη μέση ώστε να χωράει η γέμιση. Γεμίζετε με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, λίγο τριμμένο τυρί, μπέικον και όσο φρέσκο κρεμμυδάκι θέλετε. Τις ξαναβάζετε στον φούρνο για 10′ επιπλέον.
4. Αλατοπιπερώνετε, γαρνίρετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ