Μπορείς να σκεφτείς πιο νόστιμη συνταγή για το weekend;

Κάθε σαββατοκύριακο θέλουμε να δοκιμάσουμε μια λιχουδιά. Τώρα θα απολαύσουμε γλυκοπατάτες με τυρί και μπέικον.

Elle 22 Φεβ. 20
Μπορείς να σκεφτείς πιο νόστιμη συνταγή για το weekend;

Γεμιστές γλυκοπατάτες με τυρί και μπέικον

Υλικά:
4 γλυκοπατάτες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κλωναράκι σχοινόπρασο
150 γρ. τυρί τσένταρ
100 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, πλένετε και ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και τρίβετε το τυρί.
2. Πλένετε τις πατάτες, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι και τις τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για 40′.
3. Χαράζετε τις γλυκοπατάτες στη μέση ώστε να χωράει η γέμιση. Γεμίζετε με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, λίγο τριμμένο τυρί, μπέικον και όσο φρέσκο κρεμμυδάκι θέλετε. Τις ξαναβάζετε στον φούρνο για 10′ επιπλέον.
4. Αλατοπιπερώνετε, γαρνίρετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT