Menu

Χτίζεις κορμί; Αυτό το πιάτο θα σου χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι

Βρήκαμε μια πεντανόστιμη συνταγή με γλυκοπατάτες που θα ετοιμάσεις σε 20 μόνο λεπτά, θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σου χαρίσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τα οποία χρειάζεσαι για να ανταποκριθείς στις ανάγκες των προπονήσεών σου.

χρόνος προετοιμασίας 20′

Υλικά:
4 μεγάλες γλυκοπατάτες
250 γρ. σπαράγγια
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ντοματίνια
50 γρ. καρύδια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χούφτα ρόκα
125 γρ. μοτσαρέλα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
1. Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες και κάνετε μικρές τρύπες με ένα πιρούνι. Βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10′ ή μέχρι να μαλακώσουν ελέγχοντας και γυρνώντας τες ανά διαστήματα.
2. Όσο οι γλυκοπατάτες είναι στον φούρνο μικροκυμάτων κόβετε τα σπαράγγια οριζόντια και στην συνέχεια στην μέση, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και σπάτε τα καρύδια.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα σπαράγγια για 2′. Στην συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τα ντοματίνια και τα καρύδια, χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατεύετε καλά για 3-5′ επιπλέον. Τέλος, στο τηγάνι προσθέτετε και την ρόκα.
4. Βγάζετε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και τις κόβετε κάθετα στην μέση, αφαιρείτε λίγη από την σάρκα και την προσθέτε στο μείγμα με τα σπαράγγια. Αλατοπιπερώνετε την γέμιση και στην συνέχεια γεμίζετε τις γλυκοπατάτες. Κόβετε την μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, την βάζετε από πάνω και έπειτα ξαναβάζετε τις πατάτες στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3′ για να λιώσει το τυρί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ