Menu

Ένα κέικ που λιώνει στο στόμα

Τις γιορτινές ημέρες δεν θέλουμε να σταματήσουμε με τίποτα τις λιχουδιές.

Κέικ με γλάσο και καρύδια
(προετοιμασία: 35′, μαγείρεμα: 50′)

Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. Βούτυρο
1 1/2 φλιτζ. Καστανή ζάχαρη
4 αυγά
2 1/2 φλιτζ. Αλεύρι
1 κ.σ. Μαγιά
50 γραμμ. Καρύδια
1 φλιτζ. Κρύος εσπρέσο

Για το γλάσο:
200 γραμμ. Βούτυρο
4 κ.σ. Κρύος καφές
500 γραμμ. Ζάχαρη άχνη

Για γαρνίρισμα:
κόκκοι καφέ, 50 γραμμ. καρύδια

Εκτέλεση:
1. Βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι και τη μαγιά με ένα κόσκινο, τον καφέ και τα καρύδια και συνεχίζετε να χτυπάτε.
3. Μοιράζετε το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνετε για 170′.
4. Για το γλάσο: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Αλείφετε το ένα παντεσπάνι με γλάσο, από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο, απλώνετε άλλη μια στρώση γλάσο και γαρνίρετε με κόκκους καφέ και καρύδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ