Menu

Γεμιστά κανελόνια: Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Ένα πιάτο που βάζουμε στοίχημα πως θα λατρέψεις.

Κανελόνια με τόνο και ντομάτες
(προετοιμασία: 15′, μαγείρεμα: 30′)

Υλικά για 4 άτομα
400 γραμμ. μικρά κανελόνια (paccheri)
100 γραμμ. τόνος σε ελαιόλαδο
600 γραμμ. ντοματίνια κομμένα σε κύβους
20 γραμμ. κάπαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:
1. Βράζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αλατίζετε.
2. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3. Ρίχνετε μέσα τον τόνο, τα ντοματίνια και την κάπαρη. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 20′.
4. Βράζετε τα κανελόνια μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με βασιλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ