Menu

Γεμιστές γλυκοπατάτες: Το comfort food του σαββατοκύριακου

Ετοιμάστε το σε λίγα λεπτά και προσκαλέστε τους φίλους σας να το δοκιμάσουν.

Φωτο:sobeys.com

Υλικά
4 μεγάλες γλυκοπατάτες
280 γραμμ. μπέικον ψηλοκομμένο
8 κ.σ. Σος μπάρμπεκιου
200 γραμμ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με τα κοτσάνια
κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε στο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις κόβετε στη μέση.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μπέικον με τη σος μπάρμπεκιου. Τοποθετείτε από 1 κ.σ. στο κέντρο κάθε πατάτας. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και με τα κρεμμύδια. Ψήνετε για 10′.
Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ