Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μπακαλιάρο σε φιλέτο (ή οποιοδήποτε λευκό ψάρι της αρεσκείας), ¾ φλιτζ. λευκό κρασί, ½ φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε κόκκους, ¼ φλιτζ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2000 C.
2. Τοποθετείτε το ψάρι σε ένα ταψάκι και ρίχνετε το κρασί, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού, ραντίζετε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κόκκινο πιπέρι.
3. Ψήνετε το ψάρι για περίπου 25΄. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το φούρνο και προσθέτετε το μαϊντανό.
4. Μοιράζετε το ψάρι στα πιάτα, βάζετε από πάνω το μείγμα από το ταψί και σερβίρετε.
Φωτογραφία από το www.buzzfeed.com
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!