Μους μάνγκο: Το πιο δροσερό επιδόρπιο της εποχής

Το εξωτικό φρούτο γίνεται το βασικό συστατικό για ένα λαχταριστό γλυκό με λίγες θερμίδες.

Elle 13 Ιουν. 19
Μους μάνγκο: Το πιο δροσερό επιδόρπιο της εποχής

Μους μάνγκο

Υλικά
4 φύλλα ζελατίνης, 1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο, 1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
60 γραμμ. καστανή ζάχαρη, 2 κ.σ. χυμός λάιμ, 2 αυγά, 100 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
100 γραμμ. κρέμα σαντιγί, ελάχιστο φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση
1. Για τη μους: Σε κρύο νερό μουσκεύετε τη ζελατίνη. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το μάνγκο, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη και τον χυμό του λάιμ. Κρατάτε 2 κ.σ. για τη διακόσμηση του γλυκού και βάζετε την υπόλοιπη στο ψυγείο.
2. Χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα. Στραγγίζετε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα λιώνετε στο μείγμα με τα αυγά. Χτυπάτε και πάλι μέχρι να κρυώσει, προσθέτετε τον πουρέ μάνγκο και το γιαούρτι.
3. Χτυπάτε την σαντιγί μέχρι να στέκεται και την ανακατεύετε με την παραπάνω μους. Στρώνετε 4 μικρά φορμάκια με μεμβράνη, τα βουτυρώνετε πολύ ελαφρά και μοιράζετε την κρέμα. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: