Follow us

Search

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου στο σπίτι;

Οι καλοκαιρινές βραδιές αποκτούν έξτρα γεύση.

Σουβλάκια κοτόπουλου με μυρωδικά και 3 πιπέρια

Για 4 άτομα

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Ρίγανη
1/2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λάιμ
Λευκό, ροζ και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβετε τα στήθη σε μακρόστενα κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Χτυπάτε στο μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, τον χυμό του λάιμ, τη ρίγανη και τα πιπέρια. Προσθέτετε ελαιόλαδο μέχρι να έχετε μια ρευστή μαρινάδα.
3. Τη ρίχνετε πάνω στο κοτόπουλο και το αφήνετε να μαριναριστεί για 3 ώρες στο ψυγείο.
4. Περνάτε το κρέας σε σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα για 6′-8′ από κάθε πλευρά, περνώντας τα πότε πότε με τη μαρινάδα που περίσσεψε στο μπολ.
5. Πασπαλίζετε τα σουβλάκια με δενδρολίβανο και ρίγανη και σερβίρετε αμέσως.

 

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου στο σπίτι;
Φωτο: Marta Munoz Calero
MORE FROM

Living