Ψητά στρείδια: Η εναλλακτική συνταγή για το ρεβεγιόν

Το τραπέζι του ρεβεγιόν δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει μόνο κρέας, υπάρχουν και τα θαλασσινά.

Elle 29 Δεκ. 20
Ψητά στρείδια: Η εναλλακτική συνταγή για το ρεβεγιόν

Η συνταγή είναι για 4 άτομα!

Υλικά

12 στρείδια

150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Χυμός από 1 λεμόνι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. worcester σος

100 γραμμ. τυρί πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τον μαϊντανό και το σκόρδο με το βούτυρο, τη worcester σος, τον χυμό λεμονιού και το μισό τυρί. 2. Ανοίγετε τα στρείδια, αφαιρείτε το μισό κέλυφος (το πιο επίπεδο) και τα τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά. 3. Τα ψήνετε μέχρι το υγρό τους να κάνει φουσκάλες. 4. Βάζετε στο καθένα από 1 κ.σ. βούτυρο και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο πεκορίνο. 5. Μόλις το τυρί πάρει καφετί χρώμα, βγάζετε τα στρείδια από τη φωτιά, τα πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT