Menu

Pulled Pork: 3 συνταγές με αργοψημένο χοιρινό (δεν θα μπορείς να αντισταθείς)

Ακόμα και η μαγειρική κατεβάζει ρυθμούς... Φτιάξαμε τρία πιάτα που πραγματικά λιώνουν στο στόμα.

Βασική συνταγή για pulled pork με σάλτσα μπάρμπεκιου

(προετοιμασία: 20′, μαγείρεμα: 8 ώρες, αναμονή: 12 ώρες)
Για 6-8 άτομα

Υλικά
1 κομμάτι χοιρινό με κόκαλο γύρω στα 2 κιλά και 400 γραμμ.
1 κ.σ. Κρεμμύδι σε σκόνη
1 κ.σ. Σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. Κύμινο
1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. Πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. Ρίγανη
1 κ.σ. Αλάτι
1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη

Για τη σος μπάρμπεκιου:
125 γραμμ. κέτσαπ
60 ml ξύδι από μηλίτη
1 κ.σ. Κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.σ. Σκόρδο σε σκόνη
70 γραμμ. τριμμένο μήλο
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. Ζάχαρη
1 κ.σ. Γούστερ σος
1/2 κ.σ. Ταμπάσκο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:
1. Από το προηγούμενο βράδυ: Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τοποθετείτε μέσα το κρέας και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
2. Την επόμενη μέρα, ετοιμάζετε τη σος μπάρμπεκιου ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Τοποθετείτε το κρέας σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα. Καλύπτετε το σκεύος και ψήνετε για 6 ώρες.
4. Μετά από 6 ώρες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 90 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες. Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, ξεψαχνίζετε το κρέας και αν θέλετε περιχύνετε με τη σος μπάρμπεκιου. Ανακατεύετε καλά.

Σάντουιτς με pulled pork
(προετοιμασία: 20′, μαρινάρισμα: 1 ώρα, μαγείρεμα: 10′)

Για 4 σάντουιτς

Υλικά
200 γραμμ. pulled pork
8 κ.σ. Σος μπάρμπεκιου
8 φέτες ψωμιού τύπου μπριός
15 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. τριμμένο τσένταρ
80 γραμμ. λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
80 γραμμ. λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
1 μήλο κομμένο σε ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια)
1 κ.σ. Ζάχαρη
4 κ.σ. Ξύδι από μηλίτη
1/2 κ.γ. Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλάτι. Προσθέτετε τα λαχανικά και το μήλο, καλύπτετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Ανακατεύετε το pulled pork με τη σος μπάρμπεκιου.
3. Αλείφετε 4 φέτες ψωμιού με βούτυρο. Στις άλλες 4 φέτες τοποθετείτε το pulled pork, το τσένταρ και το μείγμα με τα ζουλιέν. Καλύπτετε με τις βουτυρωμένες φέτες και ψήνετε μέχρι να ροδίσει το ψωμί.

Μπρουσκέτες με pulled pork
(προετοιμασία: 20′, μαρινάρισμα: 12 ώρες, μαγείρεμα: 3′)

Για 4 άτομα

Υλικά
240 γραμμ. pulled pork
1/2 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
4 κλωναράκια κόλιανδρος ψιλοκομμένος
4 κλωναράκια βασιλικός ψιλοκομμένος
2 μίνι μπαγκέτες
160 γραμμ. μαγιονέζα
40 γραμμ. φιστίκια

Για τη σος:
20 γραμμ. τζίντζερ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. Σος ψαριού
3 κ.σ. Ηλιέλαιο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για τη μαρινάδα:
100 γραμμ. τριμμένο ραπανάκι
100 γραμμ. τριμμένο καρότο
30 ml ξύδι από μηλίτη
1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
1. Το προηγούμενο βράδυ: Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το ραπανάκι, το καρότο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Καλύπτετε το σκεύος και αφήνετε τα υλικά να μαριναριστούν για 12 ώρες.
2. Για τη σος: Σε ένα μπολ ρίχνετε το ξύσμα, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τη σος ψαριού και το ηλιέλαιο.
3. Περιχύνετε με τη σος το pulled pork και ανακατεύετε. Το σοτάρετε σε ένα τηγάνι για 3′.
4. Κόβετε τις μπαγκέτες κατά μήκος. Αλείφετε με τη μαγιονέζα, απλώνετε από πάνω το κρέας, τη μαρινάδα, τις φέτες αγγουριού και πασπαλίζετε με κόλιανδρο και βασιλικό. Προσθέτετε τα φιστίκια και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ