Αυτή η εύκολη συνταγή για cupcake έχει γεύση φθινοπώρου, pumpkin spice και επικάλυψη από κρέμα τυριού. Μπορείς να πασπαλίσεις τις δημιουργίες σου με λίγη ζάχαρη κανέλα ή και με έξτρα pumpkin spice, αν δεν σου είναι ποτέ αρκετό. Αυτήν την Κυριακή κάνε το σπίτι σου να μυρίσει παραμυθένια!
Μερίδες: 20
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά:
Για τα cupcakes:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού pumpkin spice
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι (1 μπαστούνι) βούτυρο, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 κονσέρβα (425 γρ) πουρέ κολοκύθας
Για το frosting:
1 συσκευασία τυρί κρέμα (225 γρ,), μαλακωμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακωμένο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού pumpkin spice
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Μία πρέζα αλάτι kosher
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και ετοιμάζουμε δύο φόρμες για μάφιν με χωρίσματα. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το pumpkin spice, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή στο μπολ ενός μίξερ), χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε την βανίλια και τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μείγμα.
3. Γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε μέχρι που αν τοποθετήσουμε μία οδοντογλυφίδα στη μέση ενός cupcake θα βγει καθαρή, δηλαδή περίπου 23 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή στο μπολ ενός μίξερ), χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το pumpkin spice και χτυπάμε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι, στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και την πρέζα αλάτι.
5. Bάζουμε το frosting σε ένα κορνέ με μεγάλη στρογγυλή άκρη και το στροβιλίζουμε το frosting παγωμένη ώστε να καλύψει τα δροσερά σε θερμοκρασία cupcakes.