Κυριακή των Βαΐων και εμείς επιλέξαμε λαχταριστό σολομό με καστανή ζάχαρη

Παραδοσιακά σήμερα την Κυριακή των Βαΐων, τρώμε ψάρι. Εκτός από τα βασικά παραδοσιακά ψάρια της ημέρας, μπορείς να δοκιμάσεις και τον τηγανητό σολομό με μια τραγανή κρούστα και συνοδευτικό τα σπαράγγια, για μια Κυριακή με λιγοστές θερμίδες αλλά γεμάτη απόλαυση!

Elle 25 Απρ. 21
Κυριακή των Βαΐων και εμείς επιλέξαμε λαχταριστό σολομό με καστανή ζάχαρη

Σολομός με τραγανή κρουστά και σπαράγγια

σολομός
Υλικά:

1 κιλό σολομού

αλάτι και πιπέρι

 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα

 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε τον σολομό. Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, καρυκεύματα και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε και τα απλώνετε πάνω το σολομό. Στο καλάθι της φριτέζας σας προσθέστε το δέρμα του σολομού προς τα κάτω. Βάλτε τη φριτέζα στους 200 βαθμούς και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Εάν προσθέσετε σπαράγγια βάλτε τα στο καλάθι μετά από 5 λεπτά. Καλή απόλαυση! 

Διάβασε περισσότερες συνταγές στο therecipiecritic.com 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT