Σούπα λαχανικών: Η πιο νόστιμη επιλογή για σήμερα

Η σούπα λαχανικών είναι σίγουρα πολύ θρεπτική και νόστιμη. Οπότε ειδικά αυτές τις κρύες μέρες μας φαίνεται απαραίτητη.

Elle 13 Οκτ. 21
Σούπα λαχανικών: Η πιο νόστιμη επιλογή για σήμερα

Η σούπα λαχανικών είναι σίγουρα καθιερωμένη συνταγή για το χειμώνα. Αυτή που σου προτείνουμε έχει και λίγο μπέικον, οπότε ξέρεις πως είναι απλά λαχταριστή!

Σούπα με λαχανικά και μπέικον

(προετοιμασία 20΄-μαγείρεμα 40΄)

Υλικά για 6 άτομα:

6 φέτες μπέικον 4 καρότα 2 πράσα 2 ρέβες 1 κομμάτι σέλερι 2 λίτρα ζωμό κότας (ή βράζετε 2 λίτρα νερό με 1 κύβο ζωμό κότας) 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 2 πατάτες 1 δαφνόφυλλο 1 κλωνάρι θυμάρι 40 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαχανικά. Τα κόβετε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια, ανάλογα με την προτίμησή σας. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και τα σοτάρετε για 10΄. Ρίχνετε το ζωμό κότας, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε τη σούπα για 30΄.

3. Τηγανίζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Το βγάζετε και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

4. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ προσθέτοντας από πάνω το μπέικον και λίγο πιπέρι.

Extra Tip: Για να γίνει η σούπα βελουτέ, την περνάτε στο μπλέντερ ή προσθέτετε λίγη κρέμα γάλακτος και σερβίρετε με λίγα κρουτόν (καβουρδισμένο ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια).

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT