Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σταγόνες λευκή σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 20 βαθμούς. Επίλεξε ένα μεσαίο προς μεγάλο ταψί και κάλυψέ το με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενοποιηθούν και στη συνέχεια πρόσθεσε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθεί με το βούτυρο. Τέλος, ρίξε την σοκολάτα και τα cranberries.
4. Ρίξε το μείγμα στο ταψί με το χαρτί. Ψήσε για περίπου 20 με 25 λεπτά. Για να ελέγξεις αν το κέικ σου έχει ψηθεί σωστά, τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει εντελώς καθαρή, σημαίνει ότι το γλυκό σου είναι έτοιμο. Αφαίρεσέ το από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει καλά. Όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, κόψε το κέικ σε όμοια, τετράγωνα κομμάτια.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com