Υλικά:
1 -1/2 κιλό σολομού επιλογής
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού Ιταλικό καρύκευμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 425 βαθμούς. Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια ενός ταψιού
Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε το μαλακό βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.
Τοποθέτησε το δέρμα του σολομού προς τα κάτω στο φύλλο και άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο σολομό.
Ψήσε για 10-12 λεπτά ή έως ότου ο σολομός είναι σταθερός. Ψήνουμε στην πρώτη σκάλα για τα τελευταία 1-2 λεπτά για να ροδίσουν.
Αφαίρεσε από το φούρνο και γάρνιρε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Επιπλέον μπορείς να πασπαλίσεις extra παρμεζάνα, αν θες.