Menu

Σουφλέ πατάτας: Ο καλύτερος λόγος για να ξεφύγεις από τη δίαιτά σου

Οι cheating days επιτρέπονται ακόμα και στις δίαιτες, γι' αυτό και εμείς θα υποκύψουμε σε αυτή τη λαχταριστή συνταγή.

Φωτο:myfoodandfamily.com

Υλικά
1 κιλό πατάτες
250 ml γάλα
60 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά
200 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζετε τις πατάτες καθαρισμένες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
3. προσθέτετε τα 250 ml γάλα, μαζί με 40 γραμμ. βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και διατηρείτε τους κρόκους.
5. Ρίχνετε τους κρόκους μέσα στον πουρέ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ένα τέταρτο από το μείγμα με τα ασπράδια και πασπαλίζετε με 100 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύετε καλά.
6. Με μια σπάτουλα ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και το μοσχοκάρυδο.
7. Τοποθετείτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 35′.
8. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο σχοινόπρασο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ