Follow us

Search

Σούπα με κάστανο: Υπάρχει πιο φθινοπωρινή συνταγή;

Η βελουτέ σούπα με κάστανο θα γίνει η πιο λαχταριστή απόλαυση των επόμενων ημερών.

Σούπα με κάστανο: Υπάρχει πιο φθινοπωρινή συνταγή;

Σούπα με κάστανα και σελινόριζα

(προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 20΄)

Υλικά για 4 άτομα:

400 γραμμ. σελινόριζα, 300 γραμμ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 100 ml κρέμα βρόμης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε τη σελινόριζα και την κόβετε σε κύβους. 2. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζετε τη σελινόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 15΄. Στη συνέχεια ρίχνετε και τα κάστανα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για ακόμα 5΄. Ελέγχετε μήπως χρειαστεί λίγο νερό επιπλέον. 3. Σουρώνετε το φαγητό κρατώντας 8 κ.σ. από το ζωμό. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ, προσθέτετε την κρέμα βρόμης, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά έως ότου αποκτήσει η σούπα βελουτέ υφή.

Φωτο: myfoodbook.com.au

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

MORE FROM

Living

BEST of INTERNET