Αυτά τα 10 φυτά είναι αυτό ακριβώς που λείπει από το μπάνιο σου

Το μπάνιο είναι το μέρος που προσπαθούμε να χαλαρώσουμε από μια στρεσογόνα ημέρα. Είναι ο χρόνος που έχουμε για εμάς. Εμείς βρήκαμε τα 10 καλύτερα φυτά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μπάνιο σου πιο όμορφο και να τονώσεις τη διάθεσή σου.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 02 Απρ. 22
Αυτά τα 10 φυτά είναι αυτό ακριβώς που λείπει από το μπάνιο σου

Σήμερα, ένα μπάνιο είναι πολλά παραπάνω απο ένα απλό μέρος που κάνεις ντους ή ακολουθείς τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Με ένα νέο χρώμα στους τοίχους, μια γοητευτική ταπετσαρία ή ένα statement πλακάκι, το μπάνιο σου μπορεί να είναι εξίσου αρμονικά διακοσμημένο όσο κάθε άλλο δωμάτιο στο σπίτι σου.

Γιατί λοιπόν να μην το διακοσμήσεις με κάποια φυτά; Άλλωστε έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν εκτός από την ομορφιά και την καλαισθησία στο χώρο. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι πολλά φυτά εσωτερικού χώρου έχουν επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας και μειώνουν το άγχος, και τα δύο αυτά είναι πολύ σημαντικά για τη δημιουργία ενός αρωματικού χαλαρωτικού μπάνιου.

Αν και τα φυτά είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα δωμάτιο ή μια κύρια σουίτα, το να βρείς ένα είδος που θα ευδοκιμήσει σε ένα μπάνιο είναι εκπληκτικά δύσκολο. Σε όποιον αρέσει το ζεστό ντους γνωρίζει ότι τα μπάνια μπορεί να κρατήσουν ιδιαίτερη υγρασία, και πολλά φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν σε αυτή τη συνθήκη. Και ενώ το μπάνιο μπορεί να είναι ζεστό όταν κάνεις ντους ή χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, συνήθως παραμένουν κρύα όλη τη νύχτα.

μπάνιο

Αυτά τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας δεν ευδοκιμούν πολλά είδη φυτών. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο αερισμός του χώρου. Δεδομένου ότι πολλά μπάνια έχουν λίγα ή καθόλου παράθυρα, θα πρέπει να προτιμήσεις φυτά  φυτά που μπορούν να αναπτυχθούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η εύρεση ενός φυτού που μπορεί να αντέξει την υψηλή υγρασία, τις  μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες και τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι αδύνατη. Δες παρακάτω τα τέλεια φυτά που είναι συμβατά με τις συνθήκες του μπάνιου σου και μπορούν να σου προσφέρουν μια όμορφη χαλαρωτική νότα κάθε στιγμή της μέρας.

1. Πόθος 

μπάνιο

Photo Credit thesill.com

2. Σανσιβέρια

μπάνιο

3. Φτέρη

μπάνιο

Photo Credit bloomscape.com

4. Μονστέρα

μπάνιο

5. Αερόφυτο

μπάνιο

Photo Credit soilandclay.com

6. Αλόη

μπάνιο

7. Aglaonema Silver Bay

μπάνιο

Photo Credit moderngarden.co

8. Μώβ Ορχιδέα

μπάνιο

9. Μπαμπού

μπάνιο

10. Χλωρόφυτο (Spider Plant) 

μπάνιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: