Υλικά:
125 γραμμ. αλεύρι
1 κ.γ. κραμβέλαιο
150 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους
Ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
10 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. λευκό τυρί
50 γραμμ. τυρί γκοργκοντζόλα κομμένο σε λωρίδες
4 φέτες μπέικον καπνιστό
1 χούφτα ρόκα
Αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι, 5 ml χλιαρό νερό και το κραμβέλαιο μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Την ανοίγετε με τον πλάστη και την τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240ο C.
3. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα ροδίζετε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το λευκό τυρί και ρίχνετε πιπέρι.
4. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη, μοιράζετε από πάνω τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το μπέικον και το τυρί γκοργκοντζόλα και ψήνετε στον φούρνο για 8’.
5. Διακοσμείτε την τάρτα με φύλλα ρόκας και σερβίρετε αμέσως.
Extra Tip: Μην πλένετε τα μανιτάρια πλευρώτους, καθώς είναι πολύ πορώδη και απορροφούν νερό. Τα καθαρίζετε σκουπίζοντάς τα με βρεγμένο πανί.