Menu

Τάρτα σοκολάτα με καραμέλα: Παίρνεις κιλά και μόνο που την βλέπεις

Προσπαθούμε ακόμα να ξαναβρούμε την φόρμα μας μετά τις διακοπές αλλά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε σε αυτόν τον γλυκό πειρασμό.

 

Υλικά

Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Για τη γέμιση:
180ml κρέμα γάλακτος
90 γρ. ανάλατο βούτυρο
330 γρ. ζάχαρη άχνη
125ml νερό

Για την γαρνιτούρα:
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Βάση:
1. Σπάτε τα μπισκότα και τα περνάτε στο μούλτι μέχρι να θριματιστούν εντελώς. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

2. Ρίχνετε μείγμα σε ένα ρηχό σκεύος και πιέζετε το μείγμα ώστε να δημιουργήσετε την βάση. Βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30′.

Γέμιση:
1. Βάζετε την κρέμα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Απομακρύνετε από την φωτιά και αφήνετε στην άκρη.

2. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλλα πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Βράζετε χωρίς να ανακατεύευτε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 180 °C, ελέγχετε χρησιμοποιώντας θερμόμετρο μαγειρικής. Απομακρύνετε από την φωτιά και αμέσως προσθέτετε το μείγμα βουτύρου.

3. Επιστρέφετε την κατσαρόλα στην φωτιά για άλλα 4 – 5′ ή μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Το ρίχνετε σε ένα μπολ και αφήνετε κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Επικάλυψη:
1. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί χρησιμοποιώντας πυρίμαχο σκεύος.

Τάρτα:
1. Ρίχνετε την καραμέλα που έχει κρυώσει πάνω στην βάση και βάζετε στο ψυγείο. Απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Πασπαλίζετε με νιφάδες αλατιού. Βάζετε πάλι στο ψυγείο μέχρι να στεραιοποιηθεί και σερβίρετε όταν παγώσει η σοκολάτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ