Menu

Red Tractor: Ο πιο όμορφος αγροτουριστικός ξενώνας των Κυκλάδων

Η Marcie Mayer και ο Kωστής Μαρούλης γύρισαν την πλάτη στην Αθήνα και αναζήτησαν την τύχη τους στην Τζιά.


Πώς και γιατί πήρατε την απόφαση να αφήσετε πίσω σας την πόλη; 

Έζησα στην Αθήνα από το 1985 έως το 2004. Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που έζησα εκεί πριν την κρίση. Η δική μου προσωπική οικονομική κρίση έτυχε οκτώ χρόνια πριν από αυτή της Ελλάδας. Όταν χρειάστηκε να μειώσω άμεσα τα έξοδά μου, η μετακόμιση στην επαρχία μου φάνηκε μια καλή επιλογή. Αισθανόμουν ότι το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες της δίγλωσσης κόρης μου και σαν ανύπαντρη μητέρα δεν είχα τα χρήματα για ιδιωτικό. Οπότε σκέφτηκα ότι μια ζωή στη φύση, με περισσότερο χρόνο για την κόρη μου, ήταν καλύτερη επιλογή από το να παραμένω στην πόλη παλεύοντας με χρέη. Μετακομίσαμε στην Τζιά όταν η κόρη μου ήταν 8 ετών και πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού.

Τι αποκομίζει κανείς από τη φύση όταν ζει σε αρμονία με εκείνη;
Για εμένα, η ζωή στη φύση σήμαινε να ζει κανείς με τους ρυθμούς της, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Στο λιμάνι που μένω, η μέρα ξεκινά συνήθως στις 6:30 όταν το πλοίο σηκώνειάγκυρα. Ξεκινώ τη μέρα μου νωρίς και το μεσημέρι έχω τελειώσει. Ο Κωστής προτιμά να δουλεύει στους κήπους και τα αμπέλια ξεκινώντας αργότερα. Επειδή δουλεύουμε έξω, είναι φυσικό να είμαστε πιο συνδεδεμένοι με το φυσικό περιβάλλον.

Πόσο διαφορετικά βιώνετε την αλλαγή των εποχών στην εξοχή;
Κάθε εποχή έχει τις δουλειές της. Κάθε Ιανουάριο φτιάχνουμε εκατοντάδες βάζα μαρμελάδα για τον ξενώνα και το μαγαζί του Red Tractor Farm. Ο χειμώνας είναι επίσης η εποχή για κλαδέματα και φυτέματα. Εκτός από τα αμπέλια, το καλοκαίρι ο περισσότερος χρόνος μας αφιερώνεται στη λειτουργία του ξενώνα. Τον τρύγο των σταφυλιών ακολουθεί η συλλογή των βαλανιδιών για την παρασκευή αλευριού, και στη συνέχεια έρχεται το μάζεμα της ελιάς.

Ποιο είναι το αγαπημένο στοιχείο στην καθημερινότητά σας;
Η δυνατότητα που έχω για ηρεμία μετά το πρωινό ξύπνημα. Επίσης οι βόλτες με τα ελεύθερα σκυλιά μου στην όμορφη φύση

Έχετε κάποιο αγαπημένο μέρος; 
Όχι ακριβώς, μου αρέσουν τόσα πολλά μέρη στο νησί.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να ακολουθήσει το παράδειγμά σας;
Πρέπει να είναι το είδος του ατόμου που έχει φαντασία, διαφορετικά η ζωή μπορεί να φαίνεται στάσιμη εδώ. Η απομακρυσμένη ζωή συχνά σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να είναι εφευρετικός. Έχω δει πολλά ζευγάρια να χωρίζουν στο νησί μας, παρόλο που και οι δύο είχαν τις καλύτερες προθέσεις όταν μετακόμισαν εδώ, επειδή ο ένας ή ο άλλος δεν είχε τα δικά του σχέδια για να επιμείνει. Ναι, υπάρχει πολύ περισσότερος ελεύθερος χρόνος σε έναν αγροτικό τρόπο ζωής, αλλά πρέπει να έχεις πολλούς στόχους και ενδιαφέροντα.

Σκέφτεστε ποτέ να επιστρέψετε στην πόλη; 
Marcie: Ποτέ! Αλλά πλέον οι αγαπημένες μου διακοπές είναι σε πόλεις!
Kωστής: Όχι ποτέ.

info: www.redtractorfarm.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ