Menu

Θες να φτιάξεις πιο νόστιμα μπισκότα λεμονιού και από του ζαχαροπλαστείου;

Η συνταγή που δεν θα σταματήσεις να φτιάχνεις τους επόμενους μήνες. Δοκίμασέ τη και θα μας θυμηθείς.

Μπισκότα με θυμάρι και κρέμα λεμονιού

Υλικά για τα μπισκότα:
300 γρ. Αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι, ξύσμα 2 λεμονιών
1,5 κ.γ. Φρέσκο, 225 γρ. Βούτυρο, 100 γρ. Ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. Βανίλια
10 ml χυμό λεμονιού

Για την κρέμα λεμονιού :
225 γρ. Ζάχαρη
115 γρ. Βούτυρο
2 αυγά
3 κρόκους
1 πρέζα αλάτι
150 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύσμα του λεμονιού και το θυμάρι. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη.
2. Χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτετε την βανίλια και τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και στην συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι και το θυμάρι. Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Απλώνετε την ζύμη με έναν πλάστη σε μια λεία επιφάνεια και κόβετε στρογγυλά μπισκότα με το ειδικό εργαλείο. Ψήνετε για 12-14′ στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
4. Αφήνετε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού: σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά την ζάχαρη και το βούτυρο και προσθέτετε τα αυγά, τους κρόκους και το αλάτι.
5. Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
6. Σουρώνετε την κρέμα λεμονιού, περιμένετε να κρυώσει και σερβίρετε μαζί με τα μπισκότα ή τα γαρνίρετε με αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ