Follow us

Search

Όλα τα tips για να έχεις αφράτα και μαστιχωτά τσουρέκια

Τα τσουρέκι είναι το αγαπημένος μας Πασχαλινό γλύκισμα, ωστόσο, αν αποφασίσουμε να το φτιάξουμε μόνες μας υπάρχουν μερικά tips, τα οποία αν τα ακολουθήσουμε η συνταγή θα βγει άψογη.

Όλα τα tips για να έχεις αφράτα και μαστιχωτά τσουρέκια

Tα πασχαλινά και αφράτα τσουρέκια αποτελεί την μεγαλύτερη αδυναμία μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, το σωστό και πετυχημένο τσουρέκι, που όλοι λατρευτούμε, είναι το μαστιχωτό! Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα τα μυστικά για να πετύχεις το τέλειο τσουρέκι!

8 tips για αφράτα τσουρέκια:

Ένας τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο αναμονής είναι να ανάψουμε τον φούρνο στους 40 βαθμούς, να βάλουμε ένα μεταλλικό σκεύος με νερό στον πάτο του φούρνου και να βάλουμε το ζυμάρι σκεπασμένο μέσα στο φούρνο. Με αυτό το τρόπο ελαχιστοποιούμε τους χρόνους περίπου στο μισό.

Αν αγοράσουμε δάκρυα μαστίχας σπάμε τέσσερά με πέντε βραχάκια-δάκρυα με μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη στο γουδί

Όλα τα υλικά μας πριν ξεκινήσουμε το τσουρέκι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακάλυψε και τα υπόλοιπα tips στο Fthis.gr.

MORE FROM

Living