Menu

Βάζεις στοίχημα ότι δεν θα μπορέσεις να φας μόνο ένα cookie με πεκάν;

Θα τα ετοιμάσεις όσο γρήγορα θα εξαφανιστούν!

Υλικά
1 φλ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο που θα αφήσετε 10′ σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό + 1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κ.γ. κορνφλάουρ
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπέικον
3/4 κ.γ. αλάτι
1 1/2 φλ. καρύδια πεκάν κομμένα στη μέση
1/2 φλ. σταγόνες καραμέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Απλώνετε πάνω τα καρύδια και τα ψήνετε για 3-5′.
Τα βγάζετε από τον φούρνο χωρίς να τον σβήσετε και τα κόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα δυο είδη ζάχαρης και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα αυγά, τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε το αλεύρι με το κορνφλάουρ, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως και στην συνέχεια προσθέτετε τα πεκάν.
Πάνω στο χαρτί ψησίματος και με την βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίζετε τα cookies χρησιμοποιώντας 1,5 κουταλιά ζύμης για το καθένα.
Φροντίστε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
Ψήνετε στους 180 για 10-12′ και τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω στο χαρτί πριν τα σερβίρετε.

Ανακαλύψτε περισσότερες γευστικές συνταγές στο therecipecritic.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search