Menu

Βρήκαμε την συνταγή για την πιο γευστική ομελέτα φούρνου

Εμπιστεύσου μας: αυτή η ομελέτα σερβιρισμένη με καπνιστό σολομό θα κάνει το brunch σου ακόμα πιο απολαυστικό.

Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 βολβό μάραθο ψιλοκομμένο
400 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. καπνιστό σολομό
1 κ.σ. κάπαρη
Φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μερικά ντοματάκια κομμένα στη μέση για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζετε το μάραθο και το πράσο για 5-7′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον άνηθο και τον μισό μαϊντανό.
2. Χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
3. Βάζετε τα αυγά στο τηγάνι και τηγανίζετε για 2-3′, μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται οι άκρες.
4. Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνετε για 15′ ή μέχρι να ροδίσει.
5. Γαρνίρετε την ομελέτα φούρνου με τον σολομό, την κάπαρη, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα ντοματίνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search