Η GANT και η Εναλεία καθαρίζουν τη Μεσόγειο

H GANT συνεχίζει τη δράση της με την Εναλεία στην εκστρατεία συλλογής θαλάσσιων πλαστικών

Elle 15 Ιουλ. 22
Η GANT και η Εναλεία καθαρίζουν τη Μεσόγειο

Η GANT στην Ελλάδα στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εναλεία συμμετέχει στο πρόγραμμα βιωσιμότητας “Mediterranean Cleanup” που αποσκοπεί στον καθαρισμό των θαλασσών με τη συλλογή των θαλάσσιων πλαστικών αλλά και στην ανακύκλωση και αξιοποίησή τους μέσω της δημιουργίας νέων ανακυκλωμένων προϊόντων -upcycling.

Η δράση του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο, υλοποιείται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με έμφαση την Αστυπάλαια και την Κάλυμνο. Μέσα σε 6 μήνες, με την πολύτιμη συνδρομή 10 αλιευτικών σκαφών και 30 αλιέων έχουν συλλεχθεί από τη θάλασσα περισσότερα από 7.000 κιλά πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού. Στόχος της ενέργειας είναι κατά τη διάρκεια του 2022 να συλλεχθούν περισσότερα από 10.000 κιλά.

Η πρωτοβουλία της GANT στην Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης αποτελεί μέρος της διεθνούς στρατηγικής του brand για τη βιωσιμότητα έως και το 2030, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει δράσεις για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων διεθνώς, μέσω τοπικών συνεργασιών.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 200.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα και εάν δεν ληφθούν σημαντικά μέτρα αυτή η ποσότητα αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2040. Η Εναλεία με το “Mediterranean CleanUp” αναλαμβάνει δράση ενάντια σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και έχει καταφέρει από την έναρξη του προγράμματος το 2018 να συλλέξει περισσότερα από 435.000 κιλά θαλάσσιου πλαστικού εκ των οποίων σχεδόν η μισή ποσότητα συλλέχθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Η πλαστική ρύπανση είναι από τα λίγα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα στα οποία η προσωπική μας συμβολή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, γι’ αυτό η GANT με μότο «Η υπόθεση των ωκεανών, είναι υπόθεση όλων μας», μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε στο «ταξίδι» της για το 2022 και να γίνουμε μέρος της αλλαγής.

Επισκεφθείτε το https://gr.gant.com/pages/sustainability και μάθετε περισσότερα για τις δράσεις βιωσιμότητας της GANT.

Μείνετε συντονισμένοι για τα νέα της εκστρατείας!

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: